Skip to the content

Nyt fra Formanden - august 2024

Der er arbejde i gang omkring varmepumperne. Varmepumperne har den bedste virkningsgrad, hvis de står helt frit, og af den grund havde vi valgt at plante buske i stedet for at lave stakit. Vi erfarede sidste vinter at det ikke var en god ide, da varmepumperne ikke kan køre når det er pakket til med sne. Vi har nu valgt at overdække dem og afskærme enderne. Vi håber det er en bedre løsning, så varmepumperne også kan fungere i snevejr. Tusind tak til dem der udfører det stykke frivillige arbejde.

Kontoret

Kontoret er kommet godt gennem sommerferieperioden. Samtidig med at de har taget godt imod gæster og medlemmer, har der været overskud til at de nu har arbejdet sig gennem alt hvad der var i skuffer og skabe, kasseret noget og har gemt de gode ting, som de kan bruge. Det er altid dejligt at have overblik over hvad der findes i gemmerne. Godt arbejde.

Banen

Banen står rigtigt flot lige nu, den kan vi godt være stolte af. Gæsteundersøgelser viser at vi er oppe på en tilfredshed på ca. 85% nu sammenlignet med en tilfredshed på under 60% i april måned. Vi kan takke vores greenkeepere for deres store indsats, på trods af at chefgreenkeeper Mads er sygemeldt. Efter lang tids sygdom er der lavet en gensidig aftale med Mads Richter Nielsen, at han fratræder stillingen som chefgreenkeeper i Aarhus Aadal Golf Club. Tak til Mads for den store indsats gennem mange år, god bedring og held og lykke med fremtiden.

Junior camp

Junior udvalget har igen i år gennemført en fantastisk junior camp med 27 deltagere, hvoraf 6 kom fra andre klubber. Campen blev gennemført i dejligt vejr med god ledelse og mange glade unge mennesker. Tusind tak til juniorudvalget for det store arbejde. Som resultat af den gode camp, og det i øvrigt gode træningsarbejde der udøves i juniorudvalget, vil I på 18-hulsbanen kunne se nogle ”bobler”, som er juniorer der har fået kortet, men kun har tilladelse til at gå stor banen sammen med en voksen. Tillykke med kortet til juniorerne.

PD Wold Tour i Lübker

På Store Torv i Aarhus bliver turneringen vist på storskærm fra torsdag til lørdag. Under storskærmen bliver der etableret en lang puttebane hvor der er mulighed for at træne sin put. Aarhus Aadal og Lyngbygårds juniorudvalg står for at servicere på området. Aarhus Aadal er der torsdag d. 22. kl. 15-18 og fredag d. 23. kl. 12-18. Hvis man har tid og lyst til en golfoplevelse er der god mulighed på Store Torv. Igen tusind tak til juniorudvalget for at I tager opgaven.

200 kr. gaver

Nu er det igen tid til, at vi vil bede om en gave på 200 kr. for at vi fortsat opfylder betingelserne for at være en almennyttig forening. Vi skal gerne have minimum 101 gavegivere.  Almennyttige foreninger kan opnå momskompensation. Hvis du ønsker at give en gave, skal du kontakte kontoret, se på hjemmesiden – klik her eller følge vejledningen i den mail der er sendt fra kontoret tirsdag d. 20. aug. På forhånd tak.

NO SHOW

Der følges løbende op på de medlemmer som ikke får deres starttid afmeldt eller bekræftet og dermed kommer på NO SHOW listen. Personerne på NO SHOW listen modtager et lille ”pip” fra sekretariatet.

Har du brug for hjælp til kunne bekræfte din starttid, så kontakt sekretariatet de hjælper gerne.

DM - turnering

Vi har i 2024 haft syv hold med i danmarksturneringen.

Kvalifikationsrækken Damer.

Vi er stolte i Aarhus Aadal over at have et Damehold – idet det for mange klubber er ganske vanskeligt overhovedet at samle et hold.

Damerne har i 2024 spillet godt og var reelt tæt på i sidste runde, at kvalificere sig til oprykningsspil.

Heldigvis kan holdkaptajn Charlotte Nørgaard allerede nu melde ud, at der er tilsagn fra flere damespillere. Så vi forventer at kunne stille et damehold i kvalifikationsrækken i 2025.

  1. division Herre samt to hold i kvalifikationsrækken Herre.

Holdet i 4 division (ny oprykket til 4 division) har spillet godt i en pulje med god modstand. I sidste spilleweekend blev forbliven i 4 division sikret, med drømme golf af Daniel Skov.

Et af vores Herre hold er delvist besat af Aadalens egne talentfulde juniorer, og de fortsætter i kvalifikationsrækken i 2025 ligesom også vores sidste Herre hold i kvalifikationsrækken.

  1. division senior

Målet for sæsonen var at forblive i 2. division, men en række afbud i de to første runder, gjorde det vanskeligt. På sidste spilleweekend skulle Ørnehøj besejres for at sikre forbliven. Det blev til et klart nederlag og nedrykningen til 3. division var en realitet.

  1. division veteran

Målsætningen var oprykning til 2. division. Det blev til 5 sejre og et enkelt nederlag. Det hele blev afgjort i den sidste spilleweekend, hvor de skulle vinde begge holdkampe ude mod Odder og hjemme mod Skive. Med stærkt spil fra hele holdet, blev begge kampe vundet, og holdet var sikret oprykning til 2. division. Tillykke med det.

Kvalifikationsrækken superveteran

Sæsonmålet har været at få stablet en god trup sammen, hvilket er lykkedes ret godt. Holdet har klaret sig pænt og inden sidste weekend var der stadig mulighed for at komme i slutspil om oprykning til 1. division. Kravet var, at begge matcher i den sidste spilleweekend skulle vindes. Desværre tabte holdet i Odder, og så var løbet kørt. Dermed tager superveteranerne endnu en sæson i kvalifikationsrækken.

Hvis der er nogen der kunne tænke sig at prøve kræfter med danmarksturnering til næste sæson skal følgende datoer reserveres til golf:

  • 1. og 2. spillerunde: 24.- 25. maj
  • 3. og 4. spillerunde: 21.-22. juni
  • 5. og 6. spillerunde: 16.-17. august
  • Opryknings- og finalespil: 13.-14. september

Regionsgolf

Vi havde 6 hold med i puljespillet og ud af dem gik 4 hold videre.

C-holdet med Claus Helweg som kaptajn, tabte marginalt 1/8 dels finalen med 6-5 til Holmsland på neutral bane i Ikast.

Veteran A med Jens Nordentoft som kaptajn, vandt kvartfinalen over Lemvig og semifinalen over Aalborg. De skal spille finale den 31/8. Held og lykke.

Super Veteran C med Kjeld Lørup som kaptajn, vandt kvartfinalen over Steensballe. De skal spille semifinale den 23/8. Held og lykke

Super Veteran B med Torben Roesen som kaptajn, vandt kvartfinalen over Silkeborg. De skal spille semifinale den 23/8. Held og lykke.

Frivillighedsdag

Alle der laver frivilligt arbejde bliver inviteret til en velfortjent frokost med underholdning og efterfølgende kaffe søndag d. 24. november. Invitationen kommer senere med mere information, men sæt allerede nu et stort kryds i kalenderen.

Arbejdsdag

Det er vedtaget at vi i efteråret vil lave en arbejdsdag, som den vi har om foråret. Hvis du gerne vil deltage så sæt kryds i kalenderen d. 2. november. Mere information kommer senere.

Klubmesterskaber

Det nærmer sig med hastige skridt, at der afvikles klubturnering i weekenden d. 24. og 25. august. Hvis man ikke selv skal spille kan man komme og nyde dagen i klubben.

Der er blevet efterspurgt hvad banerekorden er for Aarhus Aadal. Vi kender den ikke så derfor starter turneringsudvalget det op i forbindelse med klubmesterskabet i 2024.

BANEREKORDER:
Klubmesterskabs weekenden bliver første turnering for opnåelse af banerekord. Der vil altså efter weekenden være 2 nye banerekorder for Aarhus Aadal - dame 49 og herre 58 . Generelt vil klubben fremover registrere og vedligeholde banerekorder efter følgende retningslinjer:
"Banerekord kan kun registreres i turneringer, og forudsætter at banen og turneringen er sat op som slagspilsturnering og handicap tællende. Dette kan være en Forbunds Turnering eller en af vores egne klubturneringer, herunder turneringer i klubber i klubben. Banerekord registreres for tee 49 og 52 for damer og tee 58 og 62 for herrer. De gældende banerekorder vil være opsat i billedrammer i foyeren."
Spændende nyt tiltag - som vi håber i alle vil tage godt imod.

Medlemmer

Vi er nu 1714 medlemmer i alt, som er fordelt på vores mange medlemstyper. De medlemstyper der har flest medlemmer, er f.eks. med 749 seniorer, 97 hverdag, 42 juniorer, 81 studerende, 54 ungdom, 51 begyndere, 55 begynder junior, 78 prøvemedlemmer. Med de mange medlemstyper tror jeg på at alle kan finde et medlemskab der tilfredsstiller deres behov og dermed får spillet golf. Jeg ønsker jer alle mange gode timer med golf.

Økonomi

Det går godt med økonomien hvilket betyder vi med udgangen af juli er på budget.

 

Med venlig hilsen

Klara Kruse

Formand for Aarhus Aadal Golf Club

Om forfatteren

Klara Kruse

Formand for Aarhus Aadal Golf Club

Aarhus Aadal Golf Club

Brydehøjvej 35
8462 Harlev

Tlf: +45 86 94 26 77

E-mail: aagc@aadalgolf.dk

Nyttige telefonnumre

  • Kontoret: 86 94 26 77
  • Cafe VedLund: 51 28 00 59
  • Baneservice: 20 42 37 77

Det vil nok være en god ide at have disse numre noteret evt. lagt ind på mobiltelefonen!

Drop på fairway ved bold mistet eller Out of Bounds

Lokal regel E-5

Denne lokalregel er ikke gældende på vores bane.

Så husk en provisorisk bold, hvis I er det mindste i tvivl om I kan finde jeres bold, eller hvis der er en chance for at den er mistet Out Of Bounds.