Skip to the content

Sportsudvalget - Nyhedsbrev oktober 2024

Indhold

  1. Kort status på sæson 2024
  • Generelt
  • Danmarksturneringen
  • RegionsGolf Danmark
  1. Tilmeld dig til et af klubbens hold i 2025
    1. i Danmarksturneringen har vi 6 hold
    2. i RegionsGolf har vi 6 hold
  2. Aarhus Aadal Golf Tour Series
    1. et sportsligt tiltag for damer og herrer i AAGC

1.   Kort status på 2024

Generelt

Det i 2021 ”genopfundne” og nuværende Sportsudvalg – arbejder fortsat efter denne kortfattede formålsparagraf:

Vi ønsker at medvirke til at skabe mulighed for at dyrke konkurrencepræget golf i Aarhus Aadal Golfklub for alle aldre både m & k.

Udvalget har focus på sportslig bredde kombineret med tilhørende tværgående sociale aktiviteter, fremfor snæver elitegolf – uden dermed at udelukke elitegolf i AAGC.

Udvalget medvirker således til at der i Aarhus Aadal Golf Club er plads til alle m & k i alle aldre, og hvor der også er mulighed for at dyrke konkurrencepræget golf.

I disse overvejelser, indgår også det faktum, at der i Aarhus Aadal Golf Club er betydelig mange medlemmer som netop IKKE ønsker at dyrke konkurrencepræget golf – dem skal der også være plads til, og derfor er der grænser for hvor mange turneringshold vi vil have i Aarhus Aadal Golf Club.

Udvalget har i alle årene bestået af:

Torben Jørgensen (formand)

Niels Brix

Leif Ildvad

Charlotte Sørensen

Jacob Kristiansen

Oli Barddal

Niels Brix har ønsket en pause – og er i efteråret 2024 afløst af 2 nye medlemmer - Henrik Holmkvist og Merete Bech.

Udvalget leder pt også efter en ny formand, idet der også her er behov for en pause/udskiftning grundet mange andre opgaver. Henvend dig blot til udvalget hvis interesseret.

De sportslige resultater i 2024, repræsenterer en ”blandet pose”, bestående af nedrykning, oprykning, pulje sejre, regionsmestre og tabte landsdels finaler.

  • Herre 4 division, forbliven i 4 division
  • Senior 2 division, nedrykning til 3 division
  • Veteran 3 division, oprykning til 2 division
  • 4 regions hold er pulje vindere, heraf 2 hold hele vejen til finalen for Landsdelsmesterskabet

I 2024 har vi haft mere 95 spillere ude for at repræsentere Aarhus Aadal Golf Club, dels i Danmarksturneringen dels i RegionsGolf.

For hvert hold har der været udpeget én holdkaptajn, og uden deres indsats for at få holdene klar til alle kampe – kunne dette projekt ikke lade sig gøre. STORT TAK for hjælpen til alle holdkaptajner.

I hele dette setup har der været spillet på vores fantastiske bane i Aarhus Aadal Golf Club – og det er bekræftet fra adskellige gæster gennem største parten af året – hvilken super bane vi har.

Fredag den 27/9-2024 afholdte vi den (efterhånden tradionsrige) afslutnings match for alle deltagere på alle vores turneringshold. En særdeles hyggelig dag(trods voldsom megen regn), hvor der blev spillet den lige så tradions rige ”Mexican scamble match” afsluttet med fælles spisning. STORT TAK til Niels / Henrik for arrangementet.

Danmarksturneringen

Herrehold, 4. Division Danmarksturneringen

I år har herreeliten haft to hold, et i 4. division og et i kvalifikationen. Over tyve spillere har spillet for Aadalen i år i alderen 15 år – 50 år. Vores første hold i 4. div var som oprykkere oppe i hård modstand, men det lykkedes i sidste runde at sikre forbliven i 4 div.

Herrehold, Kvalifikationsrækken Danmarksturneringen

  1. holdet var en blanding af mange unge og ældre spillere, de fleste unge var uerfarne spillere som aldrig havde prøvet at spille med i Danmarksturningen. De overraskede alligevel med mange flotte resultater. De fleste spillede mod bedre modstandere, men de endte med at vinde eller tabe på de allersidste huller.

Alle fultidsmedlemmer i klubben med under 12 i handicap er velkomne til at være med i eliten. I skal blot kontakte mig (Pro Oli Barddal), hvis I er interesserede i at høre mere.

  1. division senior, Danmarksturneringen

Målet for sæsonen var at forblive i 2. division, men en række afbud i de to første runder, gjorde det vanskeligt. Selvom vi fik en sejr over Ørnehøj i den anden kamp ville det blives svært, da vi i næstsidste match skulle til Ørnehøj, som er en meget svær udebane. Her blev det til et klart nederlag, og skæbnen var besejlet uanset resultatet af den sidste match hjemme mod Silkeborg, som endte uafgjort. Nedrykningen til 3. division var en realitet.

Dameholdet, kvalifikationsrækken Danmarksturneringen

Dameholdet har haft en super god sæson. Vi har fået 2 sejre, hvilket gav os en 2. plads i pulje, så det var bedre end vores målsætning. Vigtigst af alt er dog, at de unge piger har vist vilje, lyst og godt golf spil. Sammensætningen af unge piger og ”lidt” ældre piger på holdet, har været en gevinst for alle, da alle spiller har budt ind med noget.  Så vi glæder os allerede til sæsonen 2025.

  1. division veteran, Danmarksturneringen

Målsætningen var oprykning til 3. division. Det blev til 5 sejre og et enkelt nederlag. Det hele blev afgjort i den sidste spilleweekend, hvor vi skulle vinde begge vore holdkampe ude mod Odder og hjemme mod skive og samtidig skulle vi være markant bedre en Odder hvis de også vandt begge matcher. Da vi vandt begge vore kampe og Odder tabte i Århus var vi sikret oprykning til 2. division.

Kvalifikationsrækken superveteran, Danmarksturneringen

Sæsonmålet har været at få stablet en god trup sammen, hvilket er lykkedes ret godt. Holdet har klaret sig pænt og inden sidste weekend var der stadig mulighed for at komme i slutspil om oprykning til 1. division. Kravet var, at begge matcher i den sidste spilleweekend skulle vindes. Desværre tabte vi i Odder, og så var løbet kørt, selvom det blev til en sikker sejr over Mollerup hjemme om søndagen. Det blev til 3 hjemmesejre og 3 nederlag på udebane, og dermed tager superveteranerne endnu en sæson i kvalifikationsrækken.

Spilledatoerne for Danmarksturneringen 2025 er fastlagt som følger:

  • og 2. spillerunde: 24.- 25. maj
  • og 4. spillerunde: 21.-22. juni
  • 0og 6. spillerunde: 9.-10. august
  • Opryknings- og finalespil: 13.-14. september

RegionsGolf Danmark

"RegionsGolf Vest i 2024 blev på mange måder en sæson fyldt med kontraster og rekorder.

Inden sidste tilmelding af hold til 2024 sæsonen, havde der været rekord få spillertilmeldinger til RegionsGolf blandt klubbens medlemmer. Det gjorde at vi måtte reducere antallet af forhåndstilmeldte hold. Efter terminen for den endelige tilmelding af hold til RegionsGolf blev vi igen, nødt til at trække yderligere 1 hold – B-Holdet. Det betød så at vi stillede med et rekordantal få hold i RegionsGolf VEST 2024 sæsonen

Af de 6 hold vi endte med at have tilmeldt RegionsGolf Vest 2024, gik ikke mindre end 4 af holdene videre til slutspillet !!!! det er vist også en rekord i sig selv. 3 af holdene spillede sig til Regions Finalerne, og her vandt vores 2 superveteran hold, som dermed skulle spille landsfinale på Sjælland. Desværre fik vi ikke en landsmester i år, men det har vi vist prøvet før 😉 

ALT i ALT en superflot sportslig RegionsGolf Vest 2024 Sæson

Den årlige AAGC afslutningsturnering for RegionsGolf er afholdt, og planlægningen af 2025 sæsonen er så småt gået i gang. Du kan allerede nu tilmelde dig ”RegionsGolf 2025 på golfbox" (se længere nede i nyhedsbrevet).

2.   Tilmeld dig til et af klubbens hold i 2025

Danmarksturneringen

I Danmarksturneringen regi har vi planlagt at tilmelde 6 hold

  • Herre 4. Division, Elite trup, Holdansvarlig Oli Barddal
  • Herre Kvalifikation, Elite trup, Holdansvarlig Oli Barddal
  • Herre Kvalifikation, Holdkaptajn Jimmy Antonsen
  • Damer Kvalifikation, Holdkaptajn Charlotte Nørgaard
  • Super Veteran Kvalifikation, Mixed Hold, Holdkaptajn Leif Ildvad/Torben Jørgensen
  • Veteran Kvalifikation, Mixed Hold, Holdkaptajn Leif Ildvad/Torben Jørgensen
  • Senior 3. Division, Mixed hold, Holdkaptajn Leif Ildvad/Torben Jørgensen

Ønsker du at tilmelde dig et af klubbens hold i Danmarksturneringen under DGU, så skal du blot tilmelde dig ved at tilskrive Sportsudvalget att: Leif Ildvad.

I første omgang er der tale om en forhåndstilmelding, som du inden sæsonstart for mulighed for at bekræfte endeligt. Du vil i løbet af foråret blive kontaktet af sportsudvalget og/eller en holdkaptajn, med nærmere information om opstart, plan for turneringen, evt. udtagelse mv. 

RegionsGolf Danmark

I RegionsGolf Danmark regi har vi planlagt at tilmelde 8 hold i de 2 turneringer, under RegionsGolf Vest

RegionsGolf Vest ABCD (HCP inddelt turnering)

  • 1 hold i B rækken, HCP 13,0 - 17,9, pt. ingen kaptajn
  • 1 hold i C rækken, HCP 18,0 - 23,4, Kaptajn Claus Helweg
  • 1 hold i D rækken, HCP 24,0 - 54,0, Kaptajn Per Nørgaard

RegionsGolf Vest Senior/Veteran (alders inddelt turnering)

  • 1 hold i Senior A rækken (Damer 45plus / Herrer 50plus), pt. ingen kaptajn
  • 1 hold i Veteran A rækken (Damer 55plus / Herrer 60plus), Kaptajn Jens Nordentoft
  • 1 hold i Veteran C rækken (Damer 55plus / Herrer 60plus), Kaptajn Torben Holt Roesen
  • 1 hold i SuperVeteran A rækken (Damer 65plus / Herrer 70plus), Kaptajn Torben Holt Roesen
  • 1 hold i SuperVeteran C rækken (Damer 65plus / Herrer 70plus), Kaptajn Kjeld Lørup

Forhåndstilmeldingerne afgør, om vi evt. tilmelder yderligere hold.

Ønsker du at tilmelde dig et af klubbens hold i Region Golf, så skal du blot tilmelde dig på ”RegionsGolf 2025 på golfbox".

Link til tilmelding https://tourentry.golfbox.dk/?cid=4711150

I første omgang er der tale om en forhåndstilmelding, som du inden sæsonstart for mulighed for at bekræfte endeligt. Du vil i løbet af foråret blive kontaktet af Sportsudvalget og/eller holdkaptajnen med nærmere information om opstart, plan for turneringen, evt. udtagelse mv. 

3.   Aarhus Aadal Golf Tour Series (AAGTS)

AAGTS er et sportsligt tiltag for damer og herrer i AAGC, som sportsudvalget søsatte i 2022.

Ideen er at skabe muligheder for at også denne spillegruppe kan teste sig selv i konkurrence golf.

Årets AAGTS 2024 turnering bød på en spændende sæson med i alt 14 engagerede deltagere. Der blev i løbet af turneringen afviklet 6 matcher, hvor deltagerne kæmpede intenst om placeringerne. Finalerunden fandt sted den 29. september og kulminerede med en flot sejr til Jacob Skogmann, der sikrede sig den samlede sejr.

En nyhed i år var introduktionen af to 9-huls runder, som blev afviklet i stedet for de traditionelle 18-huls runder. Dette format viste sig at være en succes og blev godt modtaget af deltagerne.

Turneringen blev gennemført i en god sportsånd, hvor der var plads til både konkurrence og kammeratskab. Der var generelt stor tilfredshed blandt deltagerne, og de nye tiltag blev anerkendt som positive forbedringer. Med en succesfuld sæson bag sig ser alle allerede frem til næste års AAGTS.

Vi kan allerede nu sige, at AAGTS vender tilbage igen til næste sæson, hvor den netop afsluttede sæson har givet os en masse gode idéer til hvordan formatet kan videreudvikles. Vi glæder os over en rigtig god sæson, og ser endnu mere frem til at tage hul på en ny i foråret 2025.

Om forfatteren

Sportsudvalget

Aarhus Aadal Golf Club

Brydehøjvej 35
8462 Harlev

Tlf: +45 86 94 26 77

E-mail: aagc@aadalgolf.dk

Nyttige telefonnumre

  • Kontoret: 86 94 26 77
  • Cafe VedLund: 51 28 00 59
  • Baneservice: 20 42 37 77

Det vil nok være en god ide at have disse numre noteret evt. lagt ind på mobiltelefonen!

Drop på fairway ved bold mistet eller Out of Bounds

Lokal regel E-5

Denne lokalregel er ikke gældende på vores bane.

Så husk en provisorisk bold, hvis I er det mindste i tvivl om I kan finde jeres bold, eller hvis der er en chance for at den er mistet Out Of Bounds.